Фокс Оптики Оптики Фокс с награда на списание Forbes

МАГАЗИНИ В СОФИЯ:ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

Бул."Ал. Стамболийски" 61
тел./факс: 02/980 02 15
e-mail: office@foxoptics.com

Услуги: Очен тест

Очен тест

Очите са един от най-сложните органи в човешкото тяло. Чрез тях получаваме най-много информация за заобикалящия ни свят. Те осигуряват 80% от възприятията ни. Изградени са от тъкани и вещества с много фина структура. Много често не отчитаме факта, че окото е изключително крехък и лесноувредим орган.

В Оптики „ФОКС“ можете да си направите ОЧЕН ТЕСТ – измерване на зрителната острота. С този преглед ние установяваме има ли рефракционни аномалии и как могат да се коригират, за да се постигне отлично качество на визуса Ви. Същевременно правим и първичен скрининг на Вашите очи – вижда се състоянието на съдовете, ретината, лещата и ако има дори и малки отклонения, насочваме клиентите да си направят задълбочени изследвания и диагностика.

Очният тест включва измерване с компютърен авторефрактометър, проверка на визуса с оптотипи, оглед на очните дъна и консултация с офталмолог/оптометрист.

Когато очният преглед е направен в Оптики „ФОКС“, ние даваме 100% гаранция, че ще виждате с изработените във „ФОКС“ очила. В случай че не сте удовлетворени, можете да се обърнете към нас за проверка на измерения зрителен статус до един месец след получаването на очилата. Всички разноски по повторния преглед и евентуалната подмяна на стъклата/контактните лещи ще бъдат за сметка на фирмата.

В развитите страни се отпускат значителни средства за профилактика на зрението и за корекция на рефракционните аномалии (късогледство, далекогледство, астигматизъм, пресбиопия). В България все още профилактиката е слабо развита. Профилактичните прегледи, включително и очните, са застъпени единствено при работещите. За хората в детска и пенсионна възраст, както и в майчинство, които принципно имат най-интензивни промени и най-голяма нужда от честа профилактика, няма предвидени програми за превенция.

Някои дейности например, изискващи продължителна работа с компютър, са упоменати в предписанията на Кодекса за задължително обществено осигуряване, Закона за здравословни и безопасни условия на труд и съответните наредби и нормативни актове.  Законодателят е предвидил обезпечаването с лични предпазни средства (очила) за защита при работа с видеодисплеи за сметка на работодателите. Същевременно фирмите са данъчно облекчени, ако направят тези разходи за своите служители – признават се 100% за разход и се приспада данъчният кредит.

За съжаление много работодатели съзнателно или от недостатъчна информираност пропускат това си задължение спрямо своите кадри. Това е въпрос на контрол от страна на съответните институции начело с Инспекцията по труда.

По-тревожното е, че все повече фирми и организации предвиждат и отпускат средства за очила на своите служители, но те самите търсят всякакви начини ДА СЕ СДОБИЯТ  с фактура за очила (не със самите очила), за да им бъде осребрена сумата.

Удивително е колко често имаме запитвания от клиенти, в това число и от близки и приятели, дали бихме могли да им издадем фактура за очила, без да си закупуват такива! Защото нямат нужда или си имат стари... Но пък нуждата от нова дреха, обувки или напълването на хладилника е винаги актуална... Въпрос на приоритети.

В заключение, ще цитираме незнаен мъдрец, който казва, че на човек насила можеш да му вземеш, но не и да му дадеш...

Видео

Get Flash to see this player.

SEIKO винаги дава повече!

Още видео

Новини

Да направим ли различен избор
Едно от сетивата ни, с които най-точно възприемаме света около нас е зрението. Именно поради това, усещаме най-малката му промяна. Още от времето на Архимед и Сенека, човек търси различни начини да подобри зрението си. Не бих искала да се връщам в онези времена и ... още

всички новини »

Съвет на деня